torsdag 14 juli 2011

Retro Game Corner

Tänkte här ta upp två mindre kända Konami spel, Konami som är kända världen över igenom titlar som Castlevania och Contra etc etc har såklart även producerat spel som hamnat mellan stolarna under åren så här kommer två av dessa!


Bio Miracle Bokutte Upa  (1988 till Famicom Disc System/ 1993 till vanliga 8-bitaren)
Som ni ser så är detta ett ganska traditionellt plattformsspel fast man styr här en baby (Upa) som ska ta sig igenom sju världar med respektive tre delar i varje för att lyckas nå ett lyckligt slut. Spelsvårigheten är ganska lagom men inte så en riktig baby skulle kunna hantera det då.... detta gulliga pixebarn kan även spelas  i vissa Parodius spel och Wai Wai World 2.







Tobe! Polystars  (1997, Arkadspel)

Detta Twin Bee aktiga 3D-skjutare är en förlorad pärla på flera vis då det har aldrig portats över till någon konsol och Mame kan ej hantera dess ROM, inte det bästa spelet från Konami men helt klart var det värt att släppas på fler format en ett men som det ser ut i dagsläget så om du vill spela det så måste man skaffa sig dess "arcade board".... vilket inte lär vara så lätt heller.

Spelet använde sig av hårdvaran till vad som var planerat att bli 3DOs uppföljare nämligen Panasonic M2 System men den han sjunka innan det han lyfta. Sad story!







Om man är intresserad trots allt att jaga rätt på spelet och förska sparka igång det så kolla in denna sida!

Länk:
http://nfggames.com/games/polystars/

Kolla även in spelklippet för att verkligen få ett smakprov, ser hel mysigt och kul ut!
Länk:
http://www.youtube.com/watch?v=seV_Z97P6BY&feature=related

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar