måndag 8 augusti 2011

Skull Soldier

För er som gillar tokusatsu känner nog till keita Amamiya, han står bakom den fantastiska designen till Zeiram, Hakkaider m,m och anses vara den mest framgångsrika kreatör innom tokusatsu området någonsin. Och eftersom hans mest produktiva period var runt slutet av 80-talet och större delen av 90-talet så kan inte alla titlar han jobbat på kommas ihåg och Skull Soldier kan räknas som en av de bortglömda värken.

Detta är en direkt-till-video film vilket betyder att den ej har den högsta budgeten etc men om man är kreativ som Amamiya så kan man trolla fram snygga saker ändå.... vilket syns tydligt.

Filmen är från 1992 och är regisserad av Kyomoto Masaki som var mer känd som actionskådis på 80-talet i filmer som Satomi Hakkenden, han gjorde även cameos och liknande i olika tokusatsu serier där han tydligen fick blodad tand och kände för att göra något själv. Skull Soldier är en film som bäst passar fans av genren kan man lugnt säga....tror inte många andra skulle riktigt kunna se tjusningen speciellt nu 2011 ca 19 år efter releasen.
Tonen är semi seriös och bär på en viss liknande gotisk ton som tex Burtons Batman men med mer flaxande action och en del svart japansk humor. Klart kul B-rulle för målgruppen och njutbar för alla Amamiya fans.

Betyg:2,5 (men rent ögongodis skulle jag höja klart över medelbetyget.)

Här har vi en strålande garagemodell på huvudattraktionen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar